Aranygaluska – egyszerűbben-gyorsan (Pizza-alapot használva)

2.5 dl tej, ½ csomag élesztő, 5 evőkanál étolaj, 40 dkg liszt (fele rétesliszt), só, pici cukor, egy tojás sárgája.

A langyos tejbe beletesszük a cukrot, elmorzsolva az élesztőt, (összekeverjük), majd az olajat, a lisztet, végül a tojás sárgáját. Csak felületesen keverjük össze, a tál tetejét ráhelyezzük (nem szabad légteleníteni), a tálat napra vagy melegvízbe téve, 10-15 perc múlva (amikor pukkan), összekeverjük, és újból letakarva kelesztjük.

(Ha pizzát készítünk, akkor a szokásos módon a pizzánál leírtak szerint járunk el, tojás nélkül.)

Jó nagy adag, 4 személyre is elég.

Ha keltető-tálban készült, mindjárt olajjal kikent nagy tepsiben hideg sütőbe tehetjük, mert ott kel majd tovább.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: