4 személyre 50-60 dkg burgonya, 5 dkg zsiradék, 1 dl tejszín, 1 csokor metélőhagyma, 1 evőkanál mustár, só és őrölt bors.
A meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, megmossuk (hogy ne ragadjanak majd össze, ezért bő melegvízben leöblítjük, lecsöpögtetjük).
Vajat vagy olajat egy serpenyőben megforrósítunk, a burgonyát belerakjuk, és időnként meg-megforgatva, megpirítjuk benne. Amikor már szép színt kapott, megsózzuk-borsozzuk, és lefödve 20 percig lassú tűznél pároljuk.
Közben a mustárt a tejszínnel és az apróra vágott snidlinggel összekeverjük, majd ráöntjük a kész burgonyára. Néhány percig a serpenyőt rázogatva sütjük, és azonnal tálaljuk.
Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése