Burgonyapüré

Személyenként két közepes burgonyát megtisztítunk, kockákra vágva, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük (a levét különféle leve­sek­hez fel lehet használni). Még forrón krumpli-törővel finomra törjük, hozzáadunk egy kanálnyi főzőmargarint, azzal is törjük még, majd kb. 1 dl forró tejet is hozzáöntve nagyon finomra kidolgozzuk. Ha nem tálaljuk azonnal, az elsimított tetejére öntsünk forró tejet, és tálalásig fedjük le. (Lehet forró tej helyett tejfölt használni, de könnyebb masszát kapunk, ha tejjel készül.)

Nagyon finom püré készülhet ugyanezzel az eljárással, egyharmad vagy negyedrész sárgarépával, amit megtisztítva és kis darabokra vágva együtt főzzünk puhára a burgonyával.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: