Darapuding - mazsolás

1 liter tej, 2 dl búzadara, 6 evőkanál cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag mazsola, vaj, zsemlyemorzsa, málnaszörp, gyümölcs.

A darát a tejben sűrűre főzzük, miután a tűzről levesszük, állan­dóan kevergetve hozzáadjuk a tojások sárgájával kikevert cukrot, vaníliás cukrot, a megmosott mazsolát, majd a habbá vert fehérjét.

Vajjal kikent, morzsával meghintett jénai tálba vagy kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt megsütjük.

A formából kiborítva, friss gyümölcsökkel díszítve és/vagy málna­szörppel meglocsolva tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: