Húsos derelye

Derelyetésztát készítünk (lásd lekváros derelyénél), majd el­készítjük a következő tölteléket:

20 dkg sertéstarját (sonkát vagy maradék főtt húst) finomra vágunk, sóval, törött borssal, 1 dl tejföllel elkeverjük.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztalapon a töltelék-hal­mocs­kákat lerakjuk egymástól kb. 5 cm-es távolságra. A másik lapot ráhelyezzük. A töltelékek körül kicsit összenyomjuk a tésztát, és derelyeszaggatóval kiszabjuk.

Kb. 15 perces állás után forró, sós vízben kifőzzük a derelyét. Főzés után olvasztott vajas edénybe szedjük és leöntjük 2 dl tejföllel, amelyet előzőleg 1 db tojássárgájával és 5 dkg reszelt sajttal el­kevertünk.

Néhány percre sütőbe tesszük, s forrón, reszelt sajttal tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: