Derelyetésztát készítünk (lásd lekváros derelyénél), majd elkészítjük a következő tölteléket:
20 dkg sertéstarját (sonkát vagy maradék főtt húst) finomra vágunk, sóval, törött borssal, 1 dl tejföllel elkeverjük.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztalapon a töltelék-halmocskákat lerakjuk egymástól kb. 5 cm-es távolságra. A másik lapot ráhelyezzük. A töltelékek körül kicsit összenyomjuk a tésztát, és derelyeszaggatóval kiszabjuk.
Kb. 15 perces állás után forró, sós vízben kifőzzük a derelyét. Főzés után olvasztott vajas edénybe szedjük és leöntjük 2 dl tejföllel, amelyet előzőleg 1 db tojássárgájával és 5 dkg reszelt sajttal elkevertünk.
Néhány percre sütőbe tesszük, s forrón, reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése