Természetesen lehet széles-metélt tésztából is készíteni.
30-40 dkg kockatésztát vásároljunk, kell hozzá kb. ½ kg káposzta, jó kanál zsír/sütőmargarin vagy 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál cukor, só, kis fej hagyma.
A finomra reszelt káposztát besózzuk, s fél óráig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
Nagy tálba rakjuk a zsiradékot, megbarnítjuk benne a cukrot, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, kicsit kevergetjük benne, végül hozzáadjuk a káposztát, s addig kevergetjük, amíg megbarnul, majd megborsozzuk.
Közben vizet forralunk a tésztának, amelybe kevés sót és kis étolajat vagy egyéb zsiradékot is teszünk, hogy ne ragadjon össze. A forrásban lévő vízben puhára főtt tésztát leöblögetjük, leszűrjük, s a káposztával összekeverjük, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése