Káposztás kocka

Természetesen lehet széles-metélt tésztából is készíteni.

30-40 dkg kockatésztát vásároljunk, kell hozzá kb. ½ kg káposzta, jó kanál zsír/sütőmargarin vagy 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál cukor, só, kis fej hagyma.

A finomra reszelt káposztát besózzuk, s fél óráig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.

Nagy tálba rakjuk a zsiradékot, megbarnítjuk benne a cukrot, hozzá­keverjük a finomra vágott hagymát, kicsit kevergetjük benne, végül hozzáadjuk a káposztát, s addig kevergetjük, amíg megbarnul, majd megborsozzuk.

Közben vizet forralunk a tésztának, amelybe kevés sót és kis ét­olajat vagy egyéb zsiradékot is teszünk, hogy ne ragadjon össze. A forrásban lévő vízben puhára főtt tésztát leöblögetjük, leszűrjük, s a káposztával összekeverjük, forrón tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: