(Gundel-recept.)
A 4 szelet húst jól kiverjük, mindkét oldalán sóval, borssal, mustárral fűszerezzük.
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, az összevágott fél fej vöröshagymával, petrezselyemmel, fokhagymával, majd belekeverjük az előzőleg kissé felvert tojást és az apró kockákra vágott paprikát.
A szalonnát vékonyan felszeleteljük.
A hússzeleteket befedjük a szalonnával, rákenjük a darált húst, és ráfektetünk egy fél kemény tojást. Ezután felgöngyöljük, zsineggel összekötözzük. Hevített zsiradékban elősütjük, majd hozzáadjuk a maradék finomra vágott vöröshagymát. Rövid pirítás után felengedjük 1.5 deci vízzel vagy fehérborral és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Az elpárolgott lét folyamatosan pótoljuk.
Ügyeljünk, hogy a hús ne piruljon meg. Amikor megpuhult, szaftjából kivesszük, zsinegeket eltávolítjuk. A visszamaradt párolólét zsírjára visszasütjük, belekeverjük a paradicsompürét, liszttel megszórjuk, rövid pirítás után felengedjük 1 deci vízzel és kiforraljuk. A hústekercseket 2-3 szeletbe vágva, a mártással leöntve, forrón tálaljuk.
Krumplipüré és savanyúság illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése