Kb. 3/4 kg (amiből 8 tenyérnyi szeletet lehet vágni) marhafelsált vásároljunk, kell hozzá egy mokkáscsészényi erős feketekávé, 1 ½ dl száraz fehérbor, 1 evőkanál kecsap, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 húsleves-kocka, őrölt bors, kevés késhegynyi szerecsendió.
(Figyelem! Egy napig pácolódik!)
A kávét, bort, kecsapot összekeverjük a többi fűszerfélével, és addig főzzük, amíg a leveskocka feloldódik benne.
A hússzeleteket alaposan kiverjük, egy tűzálló tálba fektetjük, s mindegyiket megkenjük a mártással, a maradékot a tetejére öntjük és a tálat fedővel vagy folpackkal betakarva, másnapig a hűtőszekrénybe rakjuk.
Másnap legalább egy órával előbb kivesszük a hűtőből, mielőtt a forró sütőbe raknánk, főleg, ha jénai edényben pácolódott!
Lefödve az előre felforrósított sütőbe rakjuk, és puhára pároljuk. Közben nem kell megbolygatni, s nem tévedés, hogy zsiradék sem kell bele, mert a pecsenye saját levén megpuhul.
Párolt rizzsel, vajas galuskával tálaljuk, és idénysalátát adunk melléje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése