Leveles béles

22 dkg liszt, 1 egész tojás + egynek a sárgája, 10 dkg zsír/marga­rin, csipet só, 1-2 dl tej.

12 dkg lisztből egy egész tojással és kevés tejjel rétestészta ke­mény­ségű tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékony lappá nyújtjuk.

A maradék lisztet összegyúrjuk a zsírral és késsel a kinyújtott tész­tára kenjük. Felgöngyöljük, mint a bejglit és négy darabba vágjuk. Mindegyikből egy-egy cipót formálunk, majd egyenként téglalappá nyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket és a tésztát összesodorjuk, mint a bejglit szokás.

Bármivel tölthetjük: cseresznyével, meggyel, almával, túróval, de dióval és mákkal is finom.

A négy rudat tepsibe fektetjük, a tetejüket tojássárgájával meg­ken­jük és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Ezzel a módszerrel könnyű leveles bélest készíthetünk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: