22 dkg liszt, 1 egész tojás + egynek a sárgája, 10 dkg zsír/margarin, csipet só, 1-2 dl tej.
12 dkg lisztből egy egész tojással és kevés tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékony lappá nyújtjuk.
A maradék lisztet összegyúrjuk a zsírral és késsel a kinyújtott tésztára kenjük. Felgöngyöljük, mint a bejglit és négy darabba vágjuk. Mindegyikből egy-egy cipót formálunk, majd egyenként téglalappá nyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket és a tésztát összesodorjuk, mint a bejglit szokás.
Bármivel tölthetjük: cseresznyével, meggyel, almával, túróval, de dióval és mákkal is finom.
A négy rudat tepsibe fektetjük, a tetejüket tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ezzel a módszerrel könnyű leveles bélest készíthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése