5 tojás sárgáját 30 dkg cukorral, 20 dkg szobahőmérsékletű margarinnal jól kikeverünk, majd lassan, kevergetés közben hozzáadunk 1 dl szobahőmérsékletű tejet, és 30 dkg liszthez vegyített 1 ½ csomag sütőport, végül hozzáadjuk az 5 tojás lazán keményre felvert habját.
Megfelezzük. Egyik részét margarinnal jól kikent és morzsával behintett (vagy papírral bélelt) közepes tepsibe kenjük, és kissé előmelegített sütőben megsütjük.
A másik felébe 2 evőkanál kakaót keverve, ugyanolyan méretű tepsiben sütjük.
Kihűlés után a barna tésztát csokoládékrémmel vagy nagyon finom baracklekvárral bekenjük, a világos tésztával beborítjuk.
Ha kihűlt, előbb hosszában szétvágjuk, majd vékonyra szeleteljük, mint a hosszú tortát.
Megjegyzés: Rendkívül kiadós sütemény; megfelelő krémmel töltve, esetleg a tetejét is bevonva, nagy tortává varázsolhatjuk. Népes család is jóllakik belőle. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése