40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 kis tojás sárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 1 púpozott teáskanál citromreszelék, 80 dkg szeder és szilva vegyesen, fahéjas porcukor ízlés szerint, édes morzsa, 1 tojás.
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a hideg margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojás-sárgát, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, és gyorsan összegyúrjuk.
Legalább fél órát pihentetjük.
Utána a kétharmad részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek formát úgy, hogy oldala is legyen. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félig sütjük.
Kiemelve a sütőből megszórjuk édes-morzsával (amit szétmorzsolt babapiskótából készíthetünk, de ha nincs, megfelel a zsemlyemorzsa is. Azért kell ezzel megszórni a tésztát, hogy a gyümölcsök levét magába szívja), majd megrakjuk a megmosott és jól lecsöpögtetett szederrel, kimagvazott szilvával. Fahéjas porcukorral meghintjük, majd egy vékony tésztaréteggel betakarjuk.
A tetejét a tésztával úgy is díszíthetjük, hogy különféle alakokat formákkal kiszúrunk, s azokat helyezzük rá a töltelékre, utána a maradék felvert tojással megkenjük. Visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése