Rakott tészta szalonnával

10 dkg húsos füstölt szalonna, 25 dkg metélt tészta, 2 dl tejföl, 10 dkg kemény sajt, 1 tojás, diónyi vaj/margarin és ízesítéshez kapor, snidling vagy egyéb zöldféle.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, felét egy tepsi alján elterítjük.

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, ráterítjük a tepsiben lévő szalonnára.

A tejfölt egy edényben elkeverjük a tojással, a zöldféle fűszerrel, majd a szalonna másik felével és ráöntjük a mártást, a tetejére osztjuk a vajat/margarint, s megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben kb. tíz percig sütjük, forrón tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: