Szokásos módon 12 palacsintát sütünk. Megtisztítunk egy kiló almát, vékony szeletekre vágjuk, három deka vajon/margarinon – kevés víz hozzáadásával – puhára pároljuk, ½ citrom levével és kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, utána turmixoljuk vagy fakanállal összetörjük, és ízlés szerint megcukrozzuk.
A palacsinták közepére egyenként ráhalmozzuk az almapépet, összegöngyöljük és kétfelé vágjuk. Az így kapott rövid palacsinták mindkét végét kissé összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki belőlük a tartalom, majd lisztbe, tojásba és zsemlyemorzsába forgatjuk.
Bő forró olajban ropogósra sütjük.
Tálalhatunk hozzá valamilyen krémet vagy sodót.
Előre elkészíthető, és tálalás előtt kisütjük.
Nem rontja el, még ízesebbé teszi, ha a töltelékbe beleszúrunk durvára tört vagy darált diót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése