Sajtos vagdalt - uborka ágyon

Kell hozzá 4 személyre, 30 dkg darált sertéshús, 1 db másnapos zsemlye, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás-sárga, só, bors, petrezselyem-zöldje, kakukkfű és 8 dkg kemény sajt, kockákra vágva és vaj/margarin a kisütéshez.

A zsemlyét hideg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra vágjuk, vajon megfuttatjuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

A húst tálba rakjuk, összedolgozzuk a kifacsart zsemlyével, hagy­mával, a tojás sárgájával, és a fűszerekkel. A masszából gombócokat formálunk, és mindegyikbe belenyomunk egy-egy sajtkockát.

Kevés vajat teszünk egy serpenyőbe és lassú tűzön pirosra sütjük.

Burgonya-körítés illik hozzá idénysalátával.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: