Sonkás kocka

Jó minőségű, kb. 30-40 dkg kockatésztát vásároljunk hozzá. Kell még hozzá: 2 tojás, 2 dl tejfel, 15 dkg sonka vagy egyéb füstölt hús, só, őrölt bors, zsír vagy vaj/sütőmargarin.

A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük ki, forró vízzel alaposan öblítsük le és szűrjük meg.

A zsiradékot tálba téve a 2 tojás-sárgával simára keverjük, hozzá­adjuk az apróra vagdalt főtt húsfélét, kevés borsot, sót igény szerint, a tejfölt. Hozzáadjuk a kifőtt tésztához, majd óvatosan vegyítjük a felvert tojáshabbal.

Tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát, s a tetejét meg­hintjük morzsával, majd előmelegített, lassú tűznél szép pirosra sütjük.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: