Tojás saláta

Két személyre: 6 tojás, 2-3 dl tejföl, majonéz, 1 kanál mustár, só, bors, esetleg szerecsendió.

A tojásokat sós és ecetes vízben főzzük keményre, így nem reped­nek meg. Ha megfőtt, leszűrjük, hideg vízben hűtsük le, kis idő után cseréljük rajta a hideg vizet (akkor nem marad a tojás sárgája mellett kék csík).

Egy tálba beleöntjük a tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot, szerecsendiót, jól összekeverjük.

A tojásokat vékony szeletekre vágjuk, apránként óvatosan, hogy ne törjenek össze, hozzáadjuk a keverékhez. Legalább ½ napig hűtő­ben tartsuk, s utána friss kenyérrel tálaljuk.

Rendkívül finom, laktató étel, vacsorának is elég.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: