Töltött csirke - gombával

Hasonlóan készül, mint az előző, csak a tölteléke más:

Az előkészített csirkén kívül 10 deka gomba, 20 deka darált ser­téshús, a csirke mája, 1 tojás, 1 db zsemlye, zsiradék, kávéskanálnyi reszelt hagyma, bors, majoránna és só kell hozzá.

A gombát apróra vágva 1 kanál olajon pároljuk, összekeverjük a kapart csirkemájjal, a darált hússal, az áztatott, kifacsart másnapos zsemlyével, 1 tojással, sóval, borssal.

Jól összekeverve, a csirke bőre alá töltjük, ha marad, a hasüregébe rakjuk, almával lezárhatjuk.

A csirke lábait lazán összekötözve, a tepsit vagy tűzálló edényt vékony szalonnaszeletekkel bélelem, elhelyezem a csirkét, majd kevés forró olajjal leöntöm, 1-2 kanál vizet öntve alá, szép pirosra sütöm.

Tálalás és köretek, mint előbb!

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: