Hasonlóan készül, mint az előző, csak a tölteléke más:
Az előkészített csirkén kívül 10 deka gomba, 20 deka darált sertéshús, a csirke mája, 1 tojás, 1 db zsemlye, zsiradék, kávéskanálnyi reszelt hagyma, bors, majoránna és só kell hozzá.
A gombát apróra vágva 1 kanál olajon pároljuk, összekeverjük a kapart csirkemájjal, a darált hússal, az áztatott, kifacsart másnapos zsemlyével, 1 tojással, sóval, borssal.
Jól összekeverve, a csirke bőre alá töltjük, ha marad, a hasüregébe rakjuk, almával lezárhatjuk.
A csirke lábait lazán összekötözve, a tepsit vagy tűzálló edényt vékony szalonnaszeletekkel bélelem, elhelyezem a csirkét, majd kevés forró olajjal leöntöm, 1-2 kanál vizet öntve alá, szép pirosra sütöm.
Tálalás és köretek, mint előbb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése