Vajban párolt kelbimbó sajtszószban

A recept „Falevél-től” származik.

1 kg kelbimbót megtisztítunk, megmossuk és hagyjuk, hogy le­csepegjen róla a víz. Közben 10 dkg vajat forrósítunk egy megfelelő edényben és hozzáöntjük a kelbimbót.

Frissen őrölt tarka borssal, 1-2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és egy kis vegetával ízesítjük, majd lefedve villapróbáig pároljuk. Ha már könnyen beleszúródik a villa, meghintjük egy kevés liszttel, fel­öntjük kb. 2 dl tejjel és 10-15 dkg reszelt sajtot szórunk rá, majd óvatosan keverve összeforraljuk.

Párolt rizzsel körítve akár önálló főételként is tálalhatjuk, de sültek mellé köretként ajánlom. Egyszerű, finom és gyors étel.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: