Zsemlyegombóc

Kell hozzá: Ahány zsemlye, annyi tojás, só, 1 hagyma, kevés tej, és kevés olaj, petrezselyem zöldje, só, bors, liszt. Lehetőleg más­napos, szikkadt zsemlyével készítsük.

Személyenként egy-egy zsemlyét számítva, kockákra vágjuk, és nagy­méretű, olajjal bekent tűzálló tálon, megpirítjuk.

A tojásokat kevés tejjel tálban felverjük.

Egy kis hagymát apró kockákra vágva, olajon fonnyasztunk, meg­szórjuk zöld-petrezselyemmel.

Hozzáadjuk a zsemlyekockákat, ráöntjük a tejjel elkevert tojást, meghintjük liszttel, és sózva-borsozva, alaposan összegyúrjuk, gom­bó­cokat formázunk belőle és bő, sós, forrásban lévő vízben meg­főzzük.

Forrón, alaposan lecsepegtetve kell tálalni.

Vadas-húsokhoz, nyúlhoz kitűnő köret.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: