Kell hozzá: Ahány zsemlye, annyi tojás, só, 1 hagyma, kevés tej, és kevés olaj, petrezselyem zöldje, só, bors, liszt. Lehetőleg másnapos, szikkadt zsemlyével készítsük.
Személyenként egy-egy zsemlyét számítva, kockákra vágjuk, és nagyméretű, olajjal bekent tűzálló tálon, megpirítjuk.
A tojásokat kevés tejjel tálban felverjük.
Egy kis hagymát apró kockákra vágva, olajon fonnyasztunk, megszórjuk zöld-petrezselyemmel.
Hozzáadjuk a zsemlyekockákat, ráöntjük a tejjel elkevert tojást, meghintjük liszttel, és sózva-borsozva, alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle és bő, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük.
Forrón, alaposan lecsepegtetve kell tálalni.
Vadas-húsokhoz, nyúlhoz kitűnő köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése