Zsidótojás

(Nem tudom, honnan ered az elnevezés, de én már régen így kap­tam a receptet.)

Személyenként 1-2 tojást számítva, főzzük keményre sós-ecetes vízben, s kétszer hűtsük hideg vízben, majd tisztítsuk le a héját. (A tisztítást a tojások vastagabb végén kezdjük, úgy könnyebben le­válik.) Vágjuk nagyon apróra, vagy villával törjük össze, én tojás­vágóval mindkétfelől összevágom, gyorsabban készül.

Nagyon apró kockákra vágunk egy hagymát (mérete a tojások darabszámától függ), besózva kicsit állni hagyjuk.

Néhány vékony szelet füstölt-szalonnát is nagyon apró kockákra vágva, az egészet egy tálban összekeverjük, ha kell, még ízlés szerint sózhatjuk.

Lapos tálon szépen ellapítjuk, a tetejét cikkekre osztjuk, és fel­váltva őrölt borssal, pirospaprikával, apróra vágott póréhagymával meg­szórva – díszítjük.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: