80 dkg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, őrölt paprika, 3 közepes paradicsom, só, bors, liszt.
A húst megmosva, vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát hasonlóan daraboljuk, majd saját zsírjában kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vágott hagymát, és együtt megpirítjuk. Az edényt lehúzva, megszórjuk a paprikával és azonnal rátesszük a húst, jól elkeverjük, zsírjára lepirítjuk, majd mindig egy kevés vizet öntve alá, rövid lében pároljuk, pörköljük.
Hozzátesszük a meghámozott, kis darabokra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és fedő alatt, többször megkeverve készre pároljuk.
Mielőtt levennénk a tűzről, ismét megszórjuk borssal.
Párolt rizst adunk hozzá, amit paradicsommal, paprikával és petrezselyem-zöldjével díszítünk.
Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése