Burgonya serpenyőben

Személyre: ¾ kg burgonya, 40 dkg póréhagyma, 20 dkg főtt, füs­tölt sonka, 1 csokor újhagyma, 2 teáskanál majoránna, 6-7 evő­kanál olaj, só, bors (aki szereti: 10 dkg ementáli sajt) és petrezse­lyem.

A burgonyát meghámozva, megmosva, vékony szeletekre vágjuk, az újhagymát is, a sonkát pedig kockákra. Az egészet egy tálba rakjuk, ráöntjük a majoránnával elkevert olajat, és fűszerezzük, összekeverjük és fél óráig lefedve állni hagyjuk.

Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a burgonya­keveré­ket, és a sütőben közepes hőfokon (kb. 45 percig) jól megpirítjuk.

Aki óhajtja, nagylyukú reszelőn ráreszelheti a sajtot, és hagyja rajta megolvadni. Mindkét esetben apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: