Vásárolunk: Kicsontozva vásároljunk egy sertés csülköt, ha nem sikerül, akkor otthon végezzük el ezt a feladatot.
Kell hozzá: ½ kg gomba, só, bors, fokhagyma – és lehetőleg egy cseréptál, amit egy nappal előbb hideg vízbe áztatunk.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk. Az egyforma kisméretűeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat feldaraboljuk, és elhelyezzük a cseréptálban és kb. 2 dl enyhén sózott vizet öntünk alá.
A megtisztított, megmosott, leszárított csülköt sóval, borssal elkevert fokhagymakrémmel (ha nincs, akkor friss, összetört fokhagymával) bekenjük, és a tál közepére fektetjük. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük és közepes fokozaton legalább másfél-két óráig pároljuk.
Utána a fedelet levesszük róla, és tovább sütjük még kb. ¾ óráig, amíg megpirul rajta a bőr.
Kiemelve a tálból, deszkára helyezzük, s 10-15 perc elteltével fölszeleteljük, a gombával és burgonyapürével körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése