Hozzávalók: 80 dkg dagadó, 50 dkg kelkáposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 tojás, só, bors, majoránna, Piros arany krém.
Vásárláskor kérjük meg a hentest, hogy a húsdarabot vágja föl úgy, hogy tölteni lehessen. Ha ezt elmulasztottuk, akkor otthon kell felszúrni.
A húst kívül-belül jól megsózom, borsozom. A kelkáposztát megmosom, megtisztítom, a torzsáját és a vastag ereit kivágom, majd a leveleket keskeny csíkokra metélem.
A hagymát egy nagyobb lábasban két evőkanál olajon üvegesre párolom, a kelkáposztát beleforgatom, és borssal, majoránnával fűszerezem.
Kevés vizet öntök hozzá és fedő alatt puhára párolom.
Ezután lehúzom a tűzről, beleütök egy tojást (jobb, ha a fehérjét fölverve adom hozzá), kevés Piros arany krémmel ízesítem.
Lazán összekeverem, s beletöltöm a dagadóba, a nyílást összevarrom vagy hústűkkel tűzöm össze.
A húst a forró maradékolajon átsütöm, majd egy kevés vizet aláöntve, puhára párolom, végül a sütőben pirosra sütöm.
A sültet vágódeszkára helyezve, legalább tízperces várakozás után szeletelem.
Szalmaburgonyát és savanyúságot kínálok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése