Darált hús baconnal

4 személyre: 1 száraz zsemlye, 4 evőkanál tejszín, 25 dkg gép­son­ka, 50 dkg darált hús (lehet sertés vagy baromfi), 2 hagyma, 2 tojás, só, bors, rozmaring, 8 szelet baconszalonna, olaj a sütéshez.

A zsemlyét szétmorzsolva tálba tesszük, ráöntjük a tejszínt, és hagy­juk puhulni.

A sonkát a kockára vágott hagymával együtt ledaráljuk.

A darált húst egy nagy tálba rakjuk, a sonkát, tojásokat és a meg­puhult zsemlyét, borssal, sóval, rozmaringgal fűszerezzük, alaposan összekeverjük. Rövid ideig hideg helyen pihentetjük.

Aztán nedves kézzel ellapított gombócokat formálunk belőle. Min­den húspogácsát egy-egy szelet szalonnával körbetekerünk, fogpisz­kálóval összetűzzük, hogy ne essen le róla.

Serpenyőben olajat forrósítunk és a pogácsákat mindkét oldalukon ropogósra sütjük.

Krumplipürét és párolt sárgarépát adunk hozzá.

Hamburgernek is kitűnő zsemlyében, kechuppal vagy mustárral.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: