4 személyre: 1 száraz zsemlye, 4 evőkanál tejszín, 25 dkg gépsonka, 50 dkg darált hús (lehet sertés vagy baromfi), 2 hagyma, 2 tojás, só, bors, rozmaring, 8 szelet baconszalonna, olaj a sütéshez.
A zsemlyét szétmorzsolva tálba tesszük, ráöntjük a tejszínt, és hagyjuk puhulni.
A sonkát a kockára vágott hagymával együtt ledaráljuk.
A darált húst egy nagy tálba rakjuk, a sonkát, tojásokat és a megpuhult zsemlyét, borssal, sóval, rozmaringgal fűszerezzük, alaposan összekeverjük. Rövid ideig hideg helyen pihentetjük.
Aztán nedves kézzel ellapított gombócokat formálunk belőle. Minden húspogácsát egy-egy szelet szalonnával körbetekerünk, fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essen le róla.
Serpenyőben olajat forrósítunk és a pogácsákat mindkét oldalukon ropogósra sütjük.
Krumplipürét és párolt sárgarépát adunk hozzá.
Hamburgernek is kitűnő zsemlyében, kechuppal vagy mustárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése