3-4 nagy burgonya, 25 dkg darált sertéshús, 1 zsemlye, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors és olaj.
A zsemlyét hideg vízbe áztatva, kinyomkodva a darált hússal együtt tálba rakom, hozzáadom a tojást, tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem és alaposan összegyúrom.
A meghámozott, a megtisztított és megmosott burgonyát fél cm vastagokra vágom, és alufóliával bélelt, olajjal alaposan kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezem. Mindegyik tetejére egy kisebb halmocskát formázok a hús-keverékből, meglocsolom tejföllel, és előmelegített sütőben lassú tűznél pirosra sütöm.
Idénysalátával vagy téli időben savanyúsággal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése