Fasírt burgonyakarikán

3-4 nagy burgonya, 25 dkg darált sertéshús, 1 zsemlye, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors és olaj.

A zsemlyét hideg vízbe áztatva, kinyomkodva a darált hússal együtt tálba rakom, hozzáadom a tojást, tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem és alaposan összegyúrom.

A meghámozott, a megtisztított és megmosott burgonyát fél cm vas­tagokra vágom, és alufóliával bélelt, olajjal alaposan kikent tep­sibe szorosan egymás mellé helyezem. Mindegyik tetejére egy kisebb halmocskát formázok a hús-keverékből, meglocsolom tejföllel, és elő­melegített sütőben lassú tűznél pirosra sütöm.

Idénysalátával vagy téli időben savanyúsággal tálalom.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: