Máglyarakás almával, szilvával, körtével

½ kg száraz kalács, 4 dl tej, 3 tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 alma, 6 szem szilva, 2 körte, fahéj, vaj, zsemlye­morzsa.

A tojások sárgáját összekeverjük 4 evőkanál cukorral, vaníliás cu­korral, hozzáöntjük a tejet és meglocsoljuk vele a szikkadt, kockákra vágott kalácsot. Megmossuk, és előkészítjük a gyümölcsöket.

Kikenünk egy tűzálló edényt vajjal, zsemlyemorzsával elosztjuk rajta a beázatott kalács felét.

Rárakjuk a feldarabolt szilvát, körtét, és megszórjuk mandulával (dió vagy mogyoró is lehet). Betakarjuk a maradék kaláccsal, alma­darabokkal beterítjük, és kevés fahéjjal megszórjuk.

Előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük, majd bevonjuk a mara­dék cukorral felvert tojásfehérje habbal és alacsony hőmérsékleten néhány percig sütjük.

Kockákra vágva tálaljuk.

(Jó tanács: Kalács helyett jó a péksütemény is, s ha a kalács friss, akkor sütőben felszeletelve kissé szárítsuk meg.)

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: