Máglyarakás másként

Hozzávalók: 5 zsemlye, 4 dl tej, 25 dkg cukor, 1 dl fehérbor, 3 tojás, ¼ kg alma, 7 dkg zsiradék, 5 dkg (2 evőkanálnyi) barackíz, teáskanál fahéj, 2 dkg mazsola, 2 kanál zsemlyemorzsa.

Elkészítés: Az egynapos, szikkadt zsemlyéket vastagabb szele­tekre vágjuk. Forralt, lehűtött tejbe keverünk 3 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot, mazsolát, vajat vagy margarint, s ebbe áztatjuk a zsemlye­szeleteket. Egy mély tepsit kikenünk (olajjal, kenőtollal), morzsával behintjük, erre helyezzük a zsemlyeszeletek felét.

Az almát megtisztítva, fahéjas cukorral pároljuk, majd a tepsiben elhelyezett zsemlyére rakjuk, darált dióval megintjük, majd a tetejére rakjuk a megmaradt zsemlyeszeleteket, meglocsoljuk a borral, és langyos sütőben 25-30 percig sütjük.

A 3 tojás fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, bele­keverjük a barackízt, s a habmasszát a már kisült tésztára adagoljuk, s néhány percig a meleg sütőben szép barnára sütjük.

Ha megsült, azon melegen tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: