A zsemlyéket vagy kalácsot felszeleteljük, tálba rakjuk. A tejet felforraljuk, beletesszük a margarint, vaníliás cukrot. A tojások sárgáját a porcukorral jól kikeverve és tovább verve, apránként hozzáadjuk a forró tejhez. Ráöntjük a zsemlyékre, s legalább 15 percig állni hagyjuk. Mély tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk, kibéleljük a zsemlyés tej felével.
Az almákat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, s a tálon lévő anyagon elterítjük. Megszórjuk mazsolával, reszelt citromhéjjal, és meglocsoljuk a citrom levével.
A kenyérféle másik felét a tetején elegyengetjük, forró sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük.
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál barackízt és a tészta tetejére kenjük, s legalább öt percig még sütjük.
A sütőből kivéve, forrón, porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése