Sajtos göngyölt rostélyos-hátszín

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, sózzuk-borsozzuk, mustárral vé­konyan bekenjük és zsiradékon elősütjük, áttesszük másik edénybe.

A zsiradékban 20 dkg gombát és egy kisebb fej hagymát megpáro­lunk, amikor már majdnem kihűl, hozzáadunk 1 egész tojást, 1 ká­vés­­kanál lisztet, 10 dkg reszelt sajtot, 1 csomag finomra vágott pet­re­zselyem zöldjét, és annyi zsemlyemorzsát, hogy kenhető legyen. Sóval, borssal, esetleg még bazsalikommal ízesíthetjük.

Ezzel a masszával kenjük be a szeleteket, összegöngyöljük. Olajjal bekent alufóliákra helyezzük, abba csomagoljuk, s előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük.

Párolt zöldségkörettel tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: