10 dkg gomba, kis fej hagyma, 2 étolaj, zöldpetrezselyem, 15 dkg sonka, fél marék zöldborsó, 20 dkg rizs, 5 dkg kemény sajt.
A megtisztított, kockára vágott gombát, kevés reszelt vöröshagymával zsiradékon megpároljuk, hozzákeverünk ½ csokor finomra vágott zöldpetrezselymet, 15 dkg kockára vágott sonkát, néhány szem zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, néhány percig megfuttatjuk a zsírban.
Egy másik edényben 20 dkg rizst puhára párolunk. A két előkészített anyagot és az 5 dkg reszelt sajtot összedolgozzuk, és a tálaló tálban formázzuk.
Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és leöntjük olvasztott vajjal/margarinnal. Készíthetjük sonka helyett szárnyas-májjal vagy főtt csirkehússal is.
Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése