Börek jóasszony módra

Hozzávalók: 
5 yufka 
25 dkg margarin 
3 tojás 
a töltelékhez: 
50 dkg juhsajt 
1 csomag petrezselyem, esetleg ízlés szerint kapor 
kevés tej

A petrezselymet finomra vágjuk, elkeverjük a juhsajttal, és kevés tejjel fellazítjuk. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a tojásokat. A margarint megolvasztjuk, a tejhez öntjük. Habverővel felverjük és félretesszük.

Egy sütőlemezt kizsírozunk és ráfektetjük az yufkát úgy, hogy a széle felhajtható legyen. 4 yufkát feldarabolunk, és tejbe áztatjuk. A felét ráhelyezzük a sütőlemezre és a sajtos tölteléket ráhalmozzuk. Erre helyezzük az áztatott yufkák másik részét, az alsó tészta széleit ráhajtjuk, a maradék tejjel meglocsoljuk és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Négyszögletes darabokra vágva tálaljuk. 

 

Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő

Nincsenek megjegyzések: