Sajtkrémes sütemény

Hozzávalók: 
6 dkg margarin 
15 dkg liszt 
3 dkg étkezési keményítő 
5 tojás 
sütőpor 
a sajtkrémhez: 
50 dkg juhsajt 
2 dl tejföl 
1 evőkanál margarin 
paprika, petrezselyem

1 liter vízzel a megsózott margarint felfőzzük, a lisztet és a keményítőt a tűzről levett edénybe szitáljuk, visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg sima masszát kapunk. Levesszük a tűzről és a tojásokat egymás után állandó keverés mellett beleütjük, míg a tészta fényessé válik. Hozzáadjuk a sütőport és hagyjuk a tésztát kihűlni. Kizsírozott sütőlemezre nyomózsák segítségével 8 halmot képezünk és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük és a tetejüket azonnal levágjuk. Közben a juhsajtot a tejföllel és a margarinnal simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a piros paprikát. Tálalás előtt a pogácsákat megtöltjük, és a kalapokat ráhelyezzük. 
  

 

Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő

Nincsenek megjegyzések: