Ropogós sajtos sütemény

Hozzávalók: 
50 dkg liszt 
2 tojás 
1 tojássárgája 
1 mokkáscsésze joghurt 
12 dkg margarin 
12 dkg juhsajt 
1 teáskanál sütőpor 
kevés tej, só szezámmag

A joghurtot, tojásokat, olajat, margarint, sütőport, sajtot a fenti sorrendben összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összegyúrjuk. Letakarva 10 percig pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, 3 részre osztjuk úgy, hogy cm vastag kerek lapokat kapjunk. A lapokat tortaszerűen felvágjuk, egy lapból 8 szeletet kapunk. A háromszögletű szeleteket a szélesebb végénél kezdve felcsavarjuk és kizsírozott sütőlemezre fektetjük. Tej, tojássárga és olaj keverékével megkenjük, szézámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

 

Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő

Nincsenek megjegyzések: