Fehérkáposzta leves

Hozzávalók 
1 fej közepes nagyságú fehérkáposzta 
25 dkg darált marhahús 
4 hámozott paradicsom vagy 5 dkg paradicsompüré 
15 dkg vaj 
1 evőkanál olívaolaj 
2 hagyma 
só, erős paprika, bors

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztafejet nyolc részre, majd keresztirányú vékony csíkokra vágjuk. A darált húst, olajat, vajat, a finomra vágott hagymát összekeverjük és megpároljuk, hozzáadjuk a piros paprikát, a paradicsomot és a káposztát. Megkeverjük és lefedve 5 percig főzzük. Ízlés szerinti mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és tíz percig forraljuk Végezetül 30 percig egészen kis lángon főzzük. Amennyiben a káposztát egészen finomra sikerült felvágnunk, rövidebb idő alatt is elkészül. 

 

Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő

Nincsenek megjegyzések: