Kelkáposzta fasírozott

Hozzávalók: 
50 dkg kelkáposzta 
2 zsemle 
3 tojás 
kevés zsemlemorzsa 
majoránna, só, bors 
olaj a sütéshez

A kelkáposztát félbevágjuk és gyengén sózott vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, a vizet kinyomkodjuk belőle. A káposztát a tejben vagy vízben áztatott zsemlével, két keményre főtt tojással húsdarálón átdaráljuk, vagy apróra összevagdaljuk, majd sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Belekeverjük a felvert nyers tojást, s ha hígnak találjuk, zsemlyemorzsával sűrítjük. Lapos pogácsákat formálva belőle, lisztbe vagy morzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. 
  

Forrás: Balázs Judit - Török Ízelítő

Nincsenek megjegyzések: