BURGONYA-KEBAB PULÁV

2 csésze rizs
2 bögre víz
1 csapott mokkáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
2 babérlevél
1 hagyma
2 teáskanál fehérkömény por
késhegynyi fahéjpor
2 finomra őrölt szegfűszeg

Mossuk meg és áztassuk be a rizst 15 percig. Süssük a hagymaszeleteket a babérlevelekkel barnára. Adjuk hozzá a vizet, rizst, fűszereket, gyömbért, a vöröscsili port (őrölt erős paprikát), valamint a sót és közepes tűzön főzzük, míg megpuhul a rizs és a víz elpárolog. Tegyük a sült burgonya kebabokat a tetejére, fedjük le a fazekat, hogy a kebabok kissé megpuhuljanak. Forrón tálaljuk.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: