PARADICSOM KETCHUP


1 kg paradicsom
1 teáskanál csili por vagy őrölt erős pirospaprika
1 csésze cukor
2 szegfűszeg
1 kardamom
1 mokkáskanál fahéj
2 teáskanál gyömbér por
4 fokhagymagerezd
1 evőkanál ecet
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál citromsav
késhegynyi natrium-benzoát

Mossuk meg és vágjuk össze a paradicsomokat, zúzzuk péppé a fokhagymát, majd tegyük a gyömbérrel egy edénybe és lassan főzzük, míg besűrűsödik. Törjük át szitán vagy turmixoljuk le a keveréket. Adjunk hozzá ecetet, cukrot és csiliport, majd sűrítsük tovább. Szórjuk bele a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Öntsük a ketchupot palackokba, jól zárjuk le. Egy hét múlva fogyasztható és közel egy évig eltartható.

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: