Almahab

1 kg almát megtisztítunk, vékony lapokra vágjuk, és 5 dkg vajon, kevés száraz fehérborral olyan puhára pároljuk, hogy a fakanál nyo­mására szétmálljon. Belereszeljük egy fél citrom héját, belecsavarjuk a levét, és két púpos evőkanál porcukorral elkeverve hagyjuk kihűlni.

Ezután 2 tojás fehérjét beletéve, habverővel nagyon habosra fel­ver­jük a masszát (elektromos keverőgéppel könnyebb!), és egy üveg­tálba öntve, tetejét meggy- vagy cseresznyebefőtt szemekkel kirakjuk.

Tálalásig jégbe hűtjük. Készíthetjük narancsízesítéssel is, akkor kevesebb cukrot adunk hozzá, citrom helyett Jaffa-szörppel ízesítjük, és narancskockákkal is díszítjük a tetejét.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: