(Az Internetről vettem le, mivel ezt is különlegesnek tartom.)
Mondhatni ez egy CSUPA-CSOKI TORTA. Annyira csokis, hogy muszáj mellé valamilyen lágy krém, és valami savas gyümölcs. Ünnepekre, jeles alkalmakra ajánlom.
Hozzávalók 12 szelethez:
Tortához: 6 tojás, csipet só, 250 g 70 %-os étcsokoládé, 130 g vaj, 120 g nádcukor, 50 g teljes kiőrlésű liszt, diónyi reszelt gyömbér.
A mázhoz: 100 g 70 %-os étcsokoládé, 20 g vaj, 60 ml víz.
A tojások fehérjét verjük habbá a csipet sóval.
A széttört csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett a vajjal.
Figyeljünk arra, hogy 40 fok fölé ne hevítsük.
Keverjük bele a cukrot, a tojások sárgáját, végül a lisztet is.
Legutoljára keverjük bele a felvert tojás fehérjét.
Kivajazott, kilisztezett 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába tegyük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. Még melegen kapcsoljuk ki a formából, fordítsuk meg, így hűtsük rácson, langyosra.
A mázhoz alacsony hőfokon olvasszuk fel a tört csokoládét a vajjal. Amikor felolvadt, adjuk hozzá a vizet, és 3-4 percig kevergetve főzzük.
Fordítsuk vissza a tortát, és borítsuk nyakon a mázzal.
Tejszínkrémmel, esetleg vanília fagylalttal, fanyar gyümölccsel kínáljuk. Nem kell hatalmas szeleteket vágni, mert nagyon tömény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése