Almatorta

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanília pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elke­verjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megéde­sítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a felét a piskótára öntjük. Újabb baba­piskóta-sor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt, felverünk kb. 1,5 – 2 dl HULALA tejszínt (másfajta is jó) és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából, szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: