A pörkölt-félék

A pörkölt-félék mindegyike alkalmas, némi tésztafélét (galuskát, tarhonyát, metéltet) hozzátálalva, vagy száraz köretet, mint burgonyát, rizst vagy burist, esetleg kétfélét az efajtákból. Igy a borjú-, birka-, marha-, sertés-, malac-, csirke-, liba-, kacsa-, pulyka-, nyúl-, őz-, szarvashúsból

készült pörkölt tehet j ó szolgálatot — nyáridőben sok zöldpaprikát használva hozzá. Legkiválóbb ezek sorában az ürüpörkölt édeskáposztában,

kockára vágott burgonyát és csipetkét főzve bele, köménymaggal fűszerezve, mely étel a berlini nemzetközi szakácskiállításon rendezett „Eintopf"-versenyen is nagy sikert aratott, annyira, hogy a zsűri ünnepi asztalára ez az étel került az előbb említett Jókai-bablevés mellett.

 

Forrás: Gundel Károly - Egytál étel

Nincsenek megjegyzések: