Ropogós csokoládés-keksz

24 dkg vaj/margarin, 36 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 42 dkg finomliszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 30 dkg étcsokoládé-reszelék, 24 dkg durvára vágott dióbél, a tetejére 1 evőkanál porcukor.

Elkészítése: A sütőt 200 fokra (közepes lángra) begyújtjuk. A vajat habosra keverjük, utána hozzáadjuk a cukrot, s addig keverjük, amíg elolvad benne. Utána a tojásokat keverjük a masszához.

A lisztet, a sót és sütőport egy tálban összevegyítjük, és apránként a vajas-cukros masszához adjuk.

Végül a csokoládét és a diót tesszük bele.

Egy sütőlemezt sütőpapírral vagy alufóliával kibélelünk. Egymáshoz nem túl közel, teáskanállal kis halmokat szaggatunk a papírra. Közepes lángon 10-15 percig sütjük. Ha megsült, azonnal levesszük a sütőlemezről (késpengével könnyen leválasztható), és kihűtjük.

Porcukorral gyengén meghintjük. (Érdekes, rücskös formája van.)

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: