Szilvalekváros kifli – élesztős

¼ liter tej, 3 dkg élesztő, ½ kg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, ½ citrom héja, csipet só; a töltéshez szilvalekvár, a tetejére porcukor.

Elkészítés: A tejben megfuttatjuk az élesztőt, és összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, a reszelt citromhéjjal, meg csipetnyi sóval. Kelesztés nélkül vékonyra sodorjuk, és négyzeteket vágunk belőle. Mindegyikre egy kis halom kemény szilvalekvárt rakunk és kiflikké sodorva, sütőlemezre egymás mellé ültetjük. Azonnal a forró sütőbe toljuk és szép világossárgára sütjük.

Forrón porcukorba forgatjuk, amitől szép „púderes" külsőt kap.

Nagyon sok, kb. 50 db kifli lesz ebből a mennyiségből.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: