8 adaghoz: 1 púpos evőkanál instant kávé, 4 tojás sárgája, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 50 dkg tejszínkrém, ½ dl rum, 30-35 db babapiskóta, 1 evőkanál kakaópor.
Elkészítés: A kávét elkeverjük 1 dl melegvízzel, kihűtjük. A tojásokat egyenként felütjük, a fehérjét félretesszük, a sárgáját a porcukorral és fahéjjal fehéredésig keverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínkrémet.
A feketekávét és a rumot mélytányérba öntjük, s gyors mozdulatokkal, egyenként beleforgatunk 10-12 babapiskótát, és egy nagy (24-26 cm) tál vagy tortalap aljára egy sorban lerakjuk.
10-12 piskótát kettétörünk, megmártjuk a rumos kávéban, s gömbölyű végükkel felfelé, kirakjuk velük a tál oldalát.
A tál aljára simítjuk a krém felét, megmártogatjuk a maradék rumos kávéban a megmaradt piskótákat, s a krém tetejére fektetjük, végül rásimítjuk a megmaradt krémet.
Fóliával betakarjuk, 5 órára hideg helyre tesszük (vagy előző nap készítjük).
Tálaláskor a tetejét vastagon behintjük kakaóporral, és a tálban hagyva (ha tortaformába raktuk, akkor abból kibontva) tortaszerűen szeleteljük.
Külön tálkában tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése