Kimérek 20 vagy 30 dkg réteslisztet, hozzákeverek 1-2 késhegynyi szódabikarbónát.
4 tojást elválasztok, előbb a fehérjét fölverem, és hűtőbe teszem.
Utána a sárgáját 25/35 dkg porcukorral habosra keverem, majd apránként hozzáadom a tojáshabhoz.
Utána 4 evőkanál vízbe 1 evőkanál 10 %-os ecetet adok, azt megint lassanként hozzákeverem az előbbiekhez.
Kikent (vagy papírral bélelt) tepsibe simítom, majd rászórom a kimagvazott és alaposan lecsöpögtetett meggyet, de lehet cseresznyével, eperrel, málnával is megszórni. Ha nedves, a gyümölcsöt előbb lisztbe kell forgatni. (Télen lehet fagyasztott, kiengedett, s jól lecsöpögött gyümölcsöt használni. Ha nagyon nedves, akkor forgassuk meg lisztben.)
Előbb forró, majd közepes sütőben lassan, tűpróbáig kell sütni.
Porcukorral bőven megszórva kockákra vágjuk.
Nagyon finom és könnyű piskótaféle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése