Gyorsan elkészül, mivel nem kell bekenni tortakrémmel.
Kell hozzá: 16 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 4 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 28 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 dl tejszín, 1 savanykás alma, ½ mokkáskanál őrölt fahéj, ½ mokkás kanál őrölt szegfűszeg, ½ mokkáskanál őrölt gyömbér.
A kézmeleg margarint keverőtálba téve adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és nagyon habosra keverjük, majd beletesszük a tojás-sárgát és állandó keverés mellett, egyenként beleütögetjük az egész tojásokat, s tovább habosítjuk.
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, az őrölt fűszereket, jól összekeverjük és a tojásos masszába öntjük, majd a tejszínt is.
Az egészet sima tésztává keverjük.
Tortaformát kikenünk margarinnal, belisztezzük, belesimítjuk a tésztát. Az almát megtisztítjuk, kivájjuk a magházát, nyolcfelé vágjuk és a szeleteket gyengéden, körben belenyomkodjuk a torta tetejébe.
A sütőt 180 fokra melegítjük, és a masszát kb. 50 perc alatt megsütjük, a formában hagyjuk kihűlni.
Porcukorral megszórva szeleteljük és kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése