5 szelet rövidkaraj, 5 dkg margarin, ½ kg mirelit zöldborsó, 30 dkg gomba, só, bors, púpozott evőkanál liszt, csipet cukor, zöldpetrezselyem.
A szeleteket vékonyra kell kiverni, sózni-borsozni, és a margarinon mindkét oldalukat pirosra sütni, és forró tányéron melegen tartani.
A visszamaradt zsiradékon cukorral és sóval megpárolom a borsót, s amikor majdnem kész, hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát. Ízlés szerint még sóval-borssal ízesítem, és puhára párolom. Amikor zsírjára lesült, liszttel megszórom, kevés vízzel fölengedem és felforralom.
Tálalásnál a gombás borsót a húsra merem, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórom.
Párolt rizzsel körítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése