Kell hozzá: Közepes vöröskáposzta (4 személyre elegendő), 1 fej kisebb hagyma, só, bors, ecet, egy kanál cukor, kávéskanálnyi köménymag, egy alma, 1 pohár vörösbor, ecet.
A káposztát vékonyra gyalulva-szeletelve tálba tesszük, jól megsózva összekeverjük és legalább ½ óráig hagyjuk állni. (Minél tovább áll, annál jobb.)
Egy lábasban apróra vágott hagymát olajon megfuttatunk, föleresztjük egy kanálnyi 10%-os ecettel, kevés vízzel, és ha van kéznél vörösbor, abból is egy borospohárral.
Rászórunk egy kanálnyi kristálycukrot, és egy meghámozott, gerezdekre vágott almát, végül ráhelyezzük az alaposan kicsavart vöröskáposztát. Összekeverve és fedve puhára pároljuk.
Készíthetünk belőle nagyobb adagot is, akkor kihűlés után kisebb adagokban lefagyasztjuk, s használat előtt felengedve használjuk.
Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése