Egyenként kinyújtva, tepsibe helyezve, megkenjük baracklekvárral, utána 15 dkg darált dió és 15 dkg cukor keverékével megszórjuk. Ráhelyezzük a következő tésztalapot, ugyanúgy bekenjük lekvárral és beszórjuk édesített dióval. A harmadik lappal befedjük és jó, ha legalább egy órát ruhával letakarva pihentetjük.
Villával megszurkálva tesszük langyosra melegített sütőbe és lassan sütjük.
Amikor teljesen kihűl, tetejét csokoládémázzal bekenjük.
1. Máz a lúdláb-torta bevonója (A zserbóhoz alábbinak a másfél-kétszeresét kell elkészíteni.)
Utána jó, ha hűtőben áll, akár egy napig is! Téglalap alakúra szeletelve rakjuk tálra.
Alább közlök még a bevonóhoz két receptet, azzal a megjegyzéssel, hogy gyakorlattal sikerül szép fényesre és simára készíteni a mázat. Ha nem sikerül, akkor legközelebb adhatunk hozzá kevés (2 diónyi) margarint, vagy 1 evőkanál citromlevet). Sokak szerint attól fényesebb és kenhetőbb.
(2. Máz: (változat) 12 dkg cukrot, 2 szelet csokoládét kevés margarinnal olvasztunk. Ráöntve a tésztára, hűlni hagyjuk.
3. Máz: 25 dkg cukrot 2 nagy szelet csokoládéval kis lábasban forralunk – annyi vízzel – amennyit a cukor felvesz. Kevergetve méz sűrűségig főzzük. Gyorsan, egyenletesen a tészta tetejére öntve, könnyedén elkenjük. Vigyázva, gyorsan dolgozzunk, mert hamar szárad, s akkor foltos lesz a máz.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése